snimka chasovnik

Как да преодолеем недостатъците, произтичащи от притежанието на ръчен часовник

Да имаме часовник на ръката си несъмнено е в наша полза – в крак със секундата сме, винаги е на разположение, често представлява красиво бижу, носещо ни престиж и уважение... Предимствата са много и в това спор няма. Но както и всяка друга материална придобивка в живота, часовникът също изисква грижи и води след себе си някои неудобства. Добрата новина е, че има начини за справяне, при това не са трудни за изпълнение. Както ще забележите по-долу, всеки посочен проблем е по-скоро психологически и всичко зависи от вашата нагласа.

Най-общите грижи, които часовникът ни създава, са следните:

1. Проблем: 
Чувствате се зависими от него – ако не е на ръката ви, изпадате в паника. Свикнали сте да проверявате времето почти непрекъснато.

Решение: Създайте си навик да оставяте часовника настрана в почивния си ден или в други случаи, когато нямате нуждата от постоянно надбягване с минутите. Постепенно ще свикнете да постъпвате така автоматично.

2. Проблем: 
Лятно време имате „тен от каишката“.

Решение: Може да прозвучи странно, но това не е дефект и не би следвало да изпитвате срам! Хората наоколо веднага разбират, че отбелязването е от каишка на часовник и не ви „осъждат“. Ако все пак не желаете да се вижда „разликата“, можете умело да я заличите с фон дьо тен или чрез слънчеви бани.

3. Проблем:
Каишката се е отпечатала на китката ви.

Решение: Ако имате този проблем, вината често е ваша – не носете прекалено пристегната каишка. Ако следите обаче стоят дълго време, съветът  ни към вас е като посочения в т. 2: просто няма нужда да изпитвате стеснение – хората разбират, че обичате да носите часовник.

4. Проблем:
Постоянно ви питат колко е часът.

Решение: Това е най-честото оплакване от носещите ръчен часовник. Решението е само едно: приемете този факт и го превърнете в свое предимство! Това може да бъде повод за ново запознанство, което да се окаже полезно, а защо не и начин за завързване на контакт с противоположния пол... Никога не знаем кога и къде ще срещнем важни за нас хора.

5. Проблем:
Постоянно внимавате да не одраскате повърхността на часовника.

Решение: В действителност това ви прави по-грижовни и внимателни като цяло. Ако все пак се получи одраскване, не забравяйте две неща:

  • не е забележимо от пръв поглед и ако сами не кажете на околните, че има драскотини, те най-вероятно няма да ги забележат;
  • не е нещо непоправимо, часовникарите и гаранционните сервизи за кратко време ще поправят дефекта.

6. Проблем:
Трябват ви поне няколко часовника с различен дизайн, а нямате достатъчно пари, за да си ги позволите.

Решение: Можете да притежавате само един, който има универсална форма и изчистен дизайн и би бил подходящ за различни поводи, ако не за всички. Ако все пак същият невинаги би стоял добре на даден тоалет, тогава просто го свалете и го заменете с гривна или – ако ръкавите са дълги или тоалетът ви е изпъстрен с елементи – тогава изобщо не е нужно бижу на китката ви. Когато бюджетът ви е ограничен, винаги семплостта е по-правилното решение, отколкото натруфеността.

7. Проблем:
Часовникът се е развалил и вие изживявате това тежко.

Решение: На първо място осъзнайте, че проблем няма! Щом му е дошло времето, значи трябва нов. Хубавото е, че има толкова много предложения, че бързо можете да се снабдите със значително по-качествен. Когато губиш, не знаеш какво печелиш – помислете, колко пъти в живота ви се е получавало именно така?